Zeebrugge - 'Koken is Kunst'

Tijdok – Marianne Pauwaert
Zeebrugge

Zeebrugge_Anne_Duk_Hee_JordanDe grote zwerfsteen van kunstenares Anne Duk Hee Jordan wordt gedragen door een Zeebrugs vissersnet tussen twee boeien. Visserijnetten en boeien maken deel uit van de natuurlijke habitat van de Zeebrugse chef Marianne Pauwaert. Marianne: "Mijn beide overgrootvaders, grootvader en mijn vader waren vissers en reders, ik heb nooit iets anders gekend. Als kind gingen ik en mijn broer al mee op de boot om garnalen te vissen. Onze ziel ligt in de visserij. We kennen de visserswereld door en door." 

Marianne werkt uitsluitend met de vis die aangevoerd wordt door de Vlaamse vissers. "Vis afkomstig vanuit andere continenten komt er bij ons niet in." Tijdok is gekend voor o.a. de dagverse, zelf gepelde garnalen. Wat er op de kaart staat in Tijdok volgt het ritme van de visserij.


Menu

Tijdens je Beaufortwandeling kan je ’s middags of ‘s avonds proeven van het lekkers uit de Noordzee. Je kan opteren voor diverse driegangenmenu’s (prijzen afhankelijk van het marktaanbod) 

  • Seizoenmenu  
  • Marktmenu 
  • Vismenu 

Of je kan opteren voor één van de suggesties.

 

Meer info en reservaties via www.tijdok.be