A signal bell mounted with a view of the sea on the campus of Zeepreventorium. This bell is designed to communicate with boats and is to be rung only by the children of the preventorium.


Jason Dodge Signal BellDe voorbije twintig jaar creëerde Jason Dodge beeldhouwwerken en exposities die afwezigheid en afstand uitbeelden, en de tastzin en visuele waarneming prikkelen. Zijn werk wordt vaak vergeleken met poëzie. Net zoals veel gedichten vraagt het van de lezer of toeschouwer om aanwezig te zijn en zichzelf als overdrager van betekenis te zien. Door een gedicht te lezen of een beeldhouwwerk te bekijken, ontstaat er iets nieuws. Dodge zegt hierover: "Het  gaat niet over 'wat' iets betekent, maar over 'de manier waarop' iets betekent." Hij beschouwt zijn werk niet als iets dat ontcijferd dient te worden, maar als een hulpmiddel om iets anders te ontcijferen.  

 

Voor zijn bijdrage aan Beaufort installeerde Dodge een seinbel op de campus van het Zeepreventorium, waar tweehonderd chronisch zieke kinderen verblijven. Een seinbel wordt doorgaans gebruikt om te communiceren tussen schepen onderling, of om te communiceren tussen zee en vasteland.  In dit geval is de bel gemonteerd op het zeepreventorium, met uitzicht op zee. De kinderen kunnen de bel luiden wanneer ze willen communiceren met voorbijvarende schepen. Op deze manier zullen de andere inwoners van De Haan opmerkzaam gemaakt worden over hun buren. 


 

Jason Dodge

°1969 Verenigde StatenJason Dodge
Jason Dodge had recent solotentoonstellingen in Kunsthalle Bremerhaven, Bremerhaven, Duitsland (2017), Schinkel Pavillon, Berlijn, Duitsland (2017, duotentoonstelling met Paul Thek) en Institut d’Art Contemporain, Villeurbanne, Frankrijk (2016). Hij nam onder andere deel aan de groepstentoonstellingen Stories of Almost Everyone, Hammer Museum, Los Angeles, Verenigde Staten (2018), A Rock That Keeps Tigers Away, Kunstverein München, München, Duitsland (2017), 9e Liverpool Biennial, Liverpool, Verenigd Koninkrijk (2016), No One and One Hundred Thousand, Kunsthalle Wien, Wenen, Oostenrijk (2016) en The Blue Distance, Aspen Museum of Art, Aspen, Verenigde Staten (2015).
 

Locatie
  • Strandzone achter het Zeepreventorium, De Haan
  • Opgelet! Het werk is geplaatst op privé-domein, en bedoeld om vanop afstand te beluisteren. Gelieve het domein van het Zeepreventorium niet te betreden.

 

Bereikbaarheid
  • Tramhalte: De Haan Preventorium
  • Fietsknooppunt: Fietsknooppunt 6 
  • Wandelknooppunt: Wandelknooppunt 54


Download gratis de Beaufort-overzichtskaart en de detailkaartjes per gemeente, haal hem af in één van de toeristische infokantoren aan De Kust of bestel de kaart via de webshop
 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF