Uitbater toi moi et la mer in de zee

Oostende - 'Koken is Kunst'

Toi Moi et La Mer – Christophe Snauwaert
Oostende

Monument for a WullokHet kunstwerk Monument for a Wullok is een monument voor de Zee. Chef Christophe Snauwaert kent, als rasechte Oostendenaar, de kracht van de zee. Hij herinnert zich hoe gefascineerd hij was als hij met zijn vader de golven ging aanschouwen die bij stormweer woest over de dijken van Oostende sloegen.

De liefde voor de zee zit er van kinds af in en dit geeft hij ook mee aan zijn dochtertje die hij vaak meeneemt naar het strand. Hoe verwonderd ze is als de krabbetjes, garnalen en piepkleine visjes uit de kruiernetten liggen te spartelen en terug naar zee willen kruipen. Hoe ze al schreeuwend de meeuwen van het strand de zeelucht injaagt. Die liefde, dat zeegevoel probeert hij ook mee te geven in de keuken die hij serveert. Als Northseachef staat hij bijna met zijn voeten in zee te koken en leert hij mensen kennismaken met gekende, maar ook minder gekende Noordzeezwemmers.


Menu

Tijdens je Beaufortwandeling kan je ’s middags in Toi Moi et la Mer terecht voor de lunch ‘Catch of the day’. Hier krijgt de visboer carte blanche om chef Christophe elke dag te verrassen met wat de visser vangt. Tijdens Beaufort wordt deze lunch geserveerd à €19,50.

Wil je wat uitgebreider tafelen? Dan kan je proeven van het Michelin Bib Gourmand-menu à €37, waarbij enkel gewerkt wordt met producten uit onze Noordzee.
 

Extra! 

Geïnspireerd door het kunstwerk Monument for a Wullok, kan je tijdens Beaufort proeven van het voorgerecht ‘Monument for a Wullok’ à €4,50 waarbij Chef Christophe creatief aan de slag gaat met de wullok. 

 

MEER INFO en reservaties via www.toimoietlamer.be