Monologist-Pain-Sideways-Market-Comrade

Koksijde_Iman Issa

← vorige / Koksijde

Monologist (Study for 2014) 2014
Pain (Study for 2018) 2018
Sideways (Study for 2018) 2018
Market (Study for 2018) 2018
Comrade (Study for 2018) 2018

Iman Issa


voor families jongerengids kindercommentaar

 

Voor families

Kunstenaars maken een werk en geven het een titel. Maar na een tijd passen woord en beeld soms niet meer zo goed bij elkaar. Vroeger konden we bijvoorbeeld 'arbeid' voorstellen door fabriekswerkers en boeren, vandaag denken we misschien aan mensen achter hun laptop. Maar laptopwerkers roepen niet hetzelfde gevoel van fysiek werk op. Welk hedendaags beeld roept het originele gevoel van oude kunstwerken op? Daar gaat Iman Issa naar op zoek: ze maakt nieuwe beelden bij titels van oude werken. Van die oude werken krijg je geen foto, alleen een beschrijving te zien. Welk beeld zou jij bij deze titels maken?

  .

Opdracht "van oude titel tot nieuw kunstwerk"

De kunstenares vindt dat een oud kunstwerk soms niet meer bij zijn titel past. Daarom maakt ze nieuwe beelden bij de titels van oude kunstwerken. 'Pijn', 'Markt', 'Kameraad' en 'Zijwegen' zijn enkele titels waarbij ze hier een nieuw beeld maakte.

Kies een van deze titels uit. Waar denk jij aan bij dat woord? Maak er zelf een nieuw beeld bij. Teken het in het zand, zoek er een voorwerp voor of gebruik je lichaam om het uit te beelden. Maak een foto van je creatie. Lijkt jouw beeld op het beeld van de kunstenares?

 

Jongerengids

Kunstenares Iman Issa is ervan overtuigd dat elk kunstwerk wordt beïnvloed door het specifieke moment en de maatschappij waarin het werk tot stand komt. Volgens haar is het onmogelijk dat kunstwerken actueel blijven. Issa gaat in haar werk daarom steeds op zoek naar de essentie, de tijdloze informatie en de gevoelswaarde van elk kunstwerk. Op die manier slaagt ze erin nieuwe vormen te creëren die mogelijk verwijzen naar de oorspronkelijke betekenis van het titelwoord.
Klinkt dit filosofische idee voor jou een beetje zweverig of moeilijk vatbaar? No worries, dat vonden wij ook! Een permanente fluctuerende maatschappij en wisselende kunstvormen vergeleken wij al snel met de zee, die door de tijen ook constant in verandering is. Van die dromerige zee maakten wij het ideale decor voor een inspirerende yogasessie! Ga met Sofie, onze gemotiveerde yoga-instructice, mee op zoek naar de essentie van jezelf. Zo probeert Iman Issa immers op dezelfde manier haar kunstobjecten te benaderen. Klaar? Namaste!

 

Kindercommentaar

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF