Men

Nieuwpoort_Nina Beier

← vorige / Nieuwpoort

Men 2018

Nina Beier


voor families jongerengids

 

Voor families

Vier mannen te paard op een golfbreker. Wat staan ze daar te doen? Willen ze hun laatste stukje land, de golfbreker, verdedigen tegen een aanstormend leger? Proberen ze weg te vluchten van het geweld van de zee? Gewoonlijk beeldt een ruiterstandbeeld macht uit: het toont een machtige man, verheven boven het (voet)volk. Maar deze ruiters lijken juist de strijd te verliezen. Het zijn bovendien beelden die niet langer werden getoond: Nina Beier heeft ze uit opslagruimtes gehaald. Het ene moment heb je macht en word je bewonderd en het andere niet meer, zoals het opkomen en terugtrekken van het water ...

  .

Opdracht "helden in beeld"

Deze vier ruiterbeelden stonden eerst niet bij elkaar. De kunstenares voegde ze samen en plaatste ze vlakbij het water.

Een van jullie is de kunstenaar. De anderen zijn standbeelden en nemen de houding van een held aan. De kunstenaar maakt dan van jullie samen één grote standbeeldengroep. Hij/zij kiest een plek en zet jullie als standbeelden daar één voor één neer. Passen jullie houdingen bij elkaar? Wat beelden jullie samen uit?
Gelukkig kunnen jullie wel wegvluchten als het vloed wordt en zal de zee jullie niet overspoelen!

 

Jongerengids

Toen we het strand van Nieuwpoort opwandelden, wisten we het meteen. Waar Nina Beier eb en vloed van de mannelijke macht wil tonen, zagen wij eb en vloed van puur machogedrag.

Puur machogedrag van mannen op een strand, dat deed ons aan iets denken!
Waar Beier het element van prestige vervangt door drama, is er voor ons maar één ding dat drama schreeuwt (of sensueel fluistert): Temptationnnn….

 Wie weerstaat de verleiding bij het zien van deze woeste ridders te paard? Wie zwicht niet van stoere mannen die hun beste versiertrucs boven halen? Luister even mee naar de ultieme versierpogingen van onze temptationboys…

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF