Who's Eating the Chinese Mitten Crab

Rotor – Zeebrugge

← vorige / Zeebrugge

Who's Eating the Chinese Mitten Crab 2018

Rotor


Duur van de video, uren van vertoning, data restaurant.

voor families jongerengids

 

Voor families

Dit is een tijdelijk restaurant dat één keer per maand gerechten serveert met 'invasieve exoten'. Dat zijn planten of dieren van ergens anders die bij ons terechtkwamen, bijvoorbeeld via schepen. Ze voelen zich hier thuis, maar hun aanwezigheid kan nadelig zijn voor onze eigen soorten, die soms zelfs met uitsterven worden bedreigd. De Chinese Wolhandkrab is zo'n invasieve exoot. Je kan ermee kennismaken op de video in de multimediaruimte. Meestal proberen we deze soorten te bestrijden, maar de mensen van Rotor vragen zich af of het ook anders kan. Hoe kunnen we ermee samenleven? Misschien kunnen we ze opeten?

  .

Opdracht "upcycling"

Dit restaurant serveert eten met de exotische Wolhandkrab als ingrediënt. Deze Chinese krab hoort hier eigenlijk niet thuis. Maar de kunstenaars willen van de krab toch iets bruikbaars maken en stellen voor om ze op te eten. Waarvoor zou je de krab nog kunnen gebruiken zodat ze nuttig wordt in plaats van schadelijk?

Op het strand ligt ook veel zwerfvuil dat daar niet thuishoort. Zoek een stuk afval en bedenk waarvoor je het nog zou kunnen gebruiken. Een petfles kan bijvoorbeeld een kegel in een kegelspel worden.

 

Jongerengids

Ballastwater, lokale diversiteit en het demoniseren van de krab? Zegt ons niks! Krabben roepen bij ons maar namelijk één ding op: Sebastiaan! De kleine zeemeermin mag zich schrap houden want ‘Diep in de zee’ kreeg van ons een extreme make-over. Deze karaoke-versie zorgt voor verzekerd entertainment, ideale muziek voor bij uw delicieuze krabbenmenu. Smakelijk!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF