Really Shiny Things That Don't Really Mean Anything

Koksijde_Ryan_Gander

← vorige / Koksijde

Really Shiny Things That Don't Really Mean Anything 2018

Ryan Gander


voor families jongerengids

 

Voor families

Dit werk is een uitnodiging - aan jou! Volgens de titel bestaat het beeld uit heel glanzende dingen die eigenlijk niets betekenen. De kunstenaar wil dus zelf geen groot verhaal vertellen, maar nodigt alle voorbijgangers uit om er zichzelf en hun eigen verhaal in te zien. Je kijkt in de spiegels, het kunstwerk verdwijnt en jij en je omgeving komen ervoor in de plaats: wie ben jij en wat doe jij hier? Of je kan er iets anders bij verzinnen: misschien is het wel een sterke magneet die allerlei metalen voorwerpen heeft aangetrokken? Of is het een robot die zich ieder moment kan openplooien en op stap gaan?

  .

Opdracht "wat als ... ?"

Dit blinkende werk nodigt jullie uit om er jezelf en je eigen verhaal in te zien.

Wat als dit geen kunstwerk was, maar iets wat gewoon op het strand lag: wat zou het dan zijn? Waar zou het vandaan komen? Waar zou het voor kunnen dienen? Bedenk er een naam voor.

 

Jongerengids

Een grote bal die zonder een duidelijke functie met glanzende objecten is volgeplakt, zo kunnen we dit kunstwerk misschien nog wel het best beschrijven. Maar wat is nu juist de bedoeling van de kunstenaar? Wel, Ryan Gander heeft er bewust voor gekozen om geen welomlijnde uitleg te geven, zodat iedere toeschouwer zijn eigen interpretatie hierover kan vormen. Wij waren benieuwd naar wat een toevallige voorbijganger in het kunstwerk zag en het antwoord was… verrassend!

 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF