No Shooting Stars

basim_magdy

← vorige / Oostende

No Shooting Stars 2016

Basim Magdy


Duur van de video (14 minuten 26 seconden), uren van vertoning.

voor families jongerengids kindercommentaar

 

Voor families

Deze film dompelt ons onder in een droom. Beelden, tekst en muziek vertellen niet echt een verhaal: ze voeren ons mee zoals op de golven van de zee, we kunnen ze nooit helemaal begrijpen. Welke gevoelens roept de muziek op? Waar doen de beelden je aan denken? Welk zeewezen is aan het woord? De film gaat over de uitgestrekte zeeën en oceanen, waar het leven op aarde is ontstaan. We wonen aan de kusten en bevaren het wateroppervlak, maar de diepste geheimen van de zee blijven onbekend. Dat mysterieuze karakter is waar deze film om draait: onder water is niets zoals wij het kennen, er zijn zelfs geen vallende sterren.

  .

Opdracht "diep in de zee"

Deze film gaat over de geheimen van de zee.

Verzin een nieuw soort zeemonster. Beeld dit samen uit: iemand is bijvoorbeeld de kop, iemand anders het lijf en nog iemand anders de staart. Hoe beweegt het zeemonster? Welke geluiden maakt het? Hoe klinkt het onder water als het zeemonster bang is, honger heeft, blij is ... ?

 

Jongerengids

Film gezien: check?
 Geen idee wat er gaande is: check?

 Laat dat nu net de bedoeling zijn van Basim Magdy, die met deze surrealistische film een anonieme zeebewoner aan het woord laat. We moeten niet altijd op alles een antwoord willen hebben. Het is ok om niet altijd te weten wat er gaande is. Met No Shooting Stars getuigt de kunstenaar zijn respect voor de geheimen van de zee. 

Surrealisme, mysterieuze zeebewoners en een beetje ‘ik weet totaal niet wat er gaande is’, dat zijn de ingrediënten van het volgende filmpje. De opdracht voor Museumtoeren? Laat je fantasie de vrije loop en teken een mysterieuze zeebewoner door middel van een cadavre exquis.
Dat laatste is een fancy woord voor een poepsimpele techniek. Je kent het wel: persoon A tekent het hoofd, plooit het papier mooi op zodat niemand kan zien wat er al getekend is en geeft het door. Persoon B begint dan de romp te tekenen zonder te zien wat persoon A al heeft getekend en geeft nadien opnieuw een opgeplooid blad papier door aan persoon C, die op zijn beurt de voeten tekent en de tekening vervolledigt. Voilà, nu hebben we je een opzoekbeurt op Wikipedia bespaard én ben je fancy term rijker. Maar eigenlijk had je ook gewoon onmiddellijk het filmpje kunnen bekijken en dan had je ook wel doorgehad wat een cadavre exquis was.

 

Kindercommentaar

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF