Monument for a Wullok

Monument for a Wullok

← vorige / Oostende 

Monument for a Wullok 2018

Stief DeSmet


Aanraken mag - je mag erin kruipen.

voor families jongerengids kindercommentaar

 

Voor families

Kruip eens in het beeld - lijkt het alsof je de zee hoort? Loop er omheen - herken je de vorm? Dit beeld is een ode aan de zee die schelpen met perfecte verhoudingen voortbrengt (in dit geval de wulk). Loop nu nog eens rond het beeld - zie je de lasnaden en gietsporen? De kunstenaar wil het even goed doen als de natuur, maar weet dat dat niet zal lukken en laat de sporen van zijn werkproces zien. Ga op het strand eens op zoek naar schelpen - zie je daar lasnaden of zo? De natuur levert een 'perfecter' product af dan wat de mens maakt, zelfs al denken wij dat we met wolkenkrabbers en dijken de natuur kunnen overtreffen.

  .

Opdracht "schelpengezang"

Een schelp is een 'perfect product' gemaakt door de natuur. In een echte schelp lijkt het alsof je de zee kan horen.

Geef deze door de mens gemaakte schelp een eigen geluid. Ga om beurt zo ver mogelijk in het kunstwerk staan en zing een lied of maak geluiden. De anderen luisteren buiten de schelp. Welke liedjes of geluiden klinken het mooist of passen het best?

 

Jongerengids

Misschien droom jij, zoals zovelen, van een huisje met zicht op de kolkende zee? Wel, Coole Sofie maakte van die droom werkelijkheid en heeft van dit f*cking peace of art haar crib gemaakt. Architectenbureau Natuur zorgde met de wulk hoogstpersoonlijk voor de inspiratie, Stief DeSmet was de bouwaannemer van dienst. Hoewel er in de wulk niet al te veel plaats is, blijkt het interieur toch van onschatbare waarde: de schelp biedt namelijk rust en de mogelijkheid te genieten van de zee en de geur van de zilte zeelucht. Want geef toe, in deze drukke tijden van kerncentrales, bruisende steden en andere plaatsen die mensen domineren, verlangen we toch allemaal soms naar zo’n zalige rustgevende momentjes?

 

Kindercommentaar

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF