I Traveled 1.8 Million Years To Be With You

Zeebrugge_Anne_Duk_Hee_Jordan

← vorige / Zeebrugge

I Traveled 1.8 Million Years To Be With You 2018

Anne Duk Hee Jordan


voor families jongerengids kindercommentaar

 

Voor families

Dit kunstwerk roept veel vragen op. Wat doen die boeien aan land? Ze horen in zee, om schepen de weg te wijzen. Waarom is er een net tussen gespannen? Is het een vissersnet? Wat wou de visser dan vangen? Of is het een net om stenen uit de ruimte op te vangen en terug te katapulteren? Het lijkt erop, maar de steen is niet buitenaards. Het is een zwerfsteen die vanuit Scandinavië tot bij ons is gekomen, via gletsjers in de ijstijd of door de mens. Zwervende boeien en een zwervende steen dus. De steen is, zoals de titel al zegt, heel oud. Hij herinnert ons eraan hoe kort een mensenleven is in vergelijking met de zee en de bergen.

  .

Opdracht "spoor het op!"

De boeien lijken de steen wel in de schijnwerpers te plaatsen: het net ziet eruit als lichtstralen die op de steen schijnen.

Bekijk dit kunstwerk van heel dichtbij. Vanwaar zou die steen komen? Deze steen maakte een lange reis, van Scandinavië tot hier. Ga op zoek naar sporen van deze verre reis. Zie je ook gebruikssporen aan het net en op de boeien? Belicht het kunstwerk met de zaklamp van een smartphone om beter te kunnen speuren naar sporen.

 

Jongerengids

Museumtoeren meets In de gloria, of wat dat ook mag voorstellen. Een vreemd kunstobject waar je eigenlijk kop nog staart van krijgt? Dat vraagt om een even verduidelijkend filmpje! Of toch niet… Want laten we eerlijk zijn, zijn we niet allemaal een beetje kunstkenners? Oordeel zelf wat Gerda Vandeberghe ons te vertellen heeft. En oordeel nadien vooral zelf (aan de hand van het begeleidende tekstje of niet) wat het kunstwerk voor jou betekent.

 

Kindercommentaar

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF