Earth Potential

Bredene_Katja_Novitskova

← vorige / Bredene

Earth Potential (E. Coli) 2017
Earth Potential (Lizard, Earth) 2017
Earth Potential (C.Elegans, Saturn's Moon Titan) 2017

Katja Novitskova


voor families jongerengids kindercommentaar

 

Voor families

Hier zie je drie digitale prints op een aluminium drager. Waar doen de beelden jou aan denken? Aan ruimtereizen misschien? Het zijn foto's van de Aarde en van Titan, een maan van de planeet Saturnus. Met een aardse bacterie, gekko en rondworm, geen ruimtewezens dus! De kunstenaar toont dingen die we normaal niet kunnen zien: voor de ruimtefoto's hebben we satellieten nodig, voor de bacterie en rondworm een microscoop. De ruimtefoto's zijn heel erg verkleind, de andere juist heel erg vergroot. We zijn het gewoon om onze wereld op foto te zien, maar mogen we onze ogen wel geloven? Vervormen foto's de werkelijkheid?

  .

Opdracht "micro-macro"

Je kan iets van heel dichtbij of van heel ver weg fotograferen. Dit geeft twee heel verschillende foto's. Maak een foto van iets in je omgeving. Zoom zo veel mogelijk in op een stukje van je foto. Laat de anderen raden wat je fotografeerde.

In Peru vind je de lijnen van Nazca: enorme dierentekeningen die je pas ziet als je heel hoog boven de planeet Aarde vliegt. Tijd om Bredene ook zo'n kunstwerk te geven! Teken in het zand een XL-versie van een heel klein diertje. Misschien merkt een piloot jullie tekening wel op!

 

Jongerengids

Museumtoeren verlegt de grenzen van de natuurdocumentaire met ronduit adembenemende beelden van onontdekt leven in de kuststreek. Deze aflevering vertelt Gwendolyne het opzienbarende verhaal van de zeldzame aarde-gekko.

Deze satellietfoto’s van de aarde en maan worden elk vergezeld van een uitvergroot, maar aards wezen (zoals bv. onze gekko). Kunstenares Katja Novitskova wil hiermee onze kijk op de wereld in vraag stellen: wat is de rol van afbeeldingen die zo sterk uitvergroot zijn? Zijn ze dan eerder feit of fictie? Wat is de band tussen de wezens? Haar werk heeft dus heel wat filosofische diepgang, maar het is vooral het gezellig ogende (reuze)knikkerspel dat ons bijblijft. Deze knikkers lijken van ver ook nog eens vreemde wezens op zichzelf en zetten ongetwijfeld ook jou fantasie aan het werken om er de gekste avonturen bij te verzinnen. Een leuke insteek om jouw kleine broertje of zusje later mee kalm te houden op dat avondje babysitten.

 

Kindercommentaar

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF