Beach Castle

Beach Castle

← vorige / Knokke-Heist

Beach Castle 2018

Jean-François Fourtou


voor families jongerengids kindercommentaar

 

Voor families

De strandcabine is een bekend gezicht aan de Belgische kust. Maar zo op elkaar gestapeld is wel bijzonder! Het lijkt een monument voor de strandcabine. Maar waarom al die eer? De strandcabine is zo oud als het toerisme aan onze kust. Vroeger waren het vooral kleedhokjes voor vrouwen. Ze hadden wielen en werden tot aan het water gerold, zodat vrouwen niet in badkleding tussen de mensen moesten lopen. Vandaag staan de cabines vast en kregen ze in elke kustgemeente een eigen vorm. Is het dan een monument voor het kusttoerisme? Of voor de strandcultuur? Voor eenheid in diversiteit? Voor zandkastelen? ...

  .

Opdracht "strand art"

Strandcabines vind je enkel aan de kust. Zo op elkaar gestapeld lijken ze wel een monument ter ere van de zee en de toeristen.

Kijk eens naar wat jullie allemaal bij je hebben. Welke spullen namen jullie speciaal voor op het strand mee? Bijvoorbeeld een strandlaken, schopjes, zonnecrème … Maak met deze strandspullen een zo hoog mogelijke toren. Neem snel een foto van jullie werk voor de toren omvalt!

 

Jongerengids

Een opeenstapeling van strandcabines? Dat roept mijmeringen op aan zand tussen uw tenen, zand in uw ijsje, zand in uw ogen, zand in uw haar voor de komende drie dagen, zand ‘per ongeluk’ in uw klein broertje zijn onderbroek, zand tot bij de buurvrouw van uw oma haar slager… Maar ook zandkastelen bouwen, verdiepingen hoog! En liefst met alle noodzakelijke tools in een strandcabine gepropt zodat één hoogstnodige emmer een hele stapelcrisis veroorzaakt. Maar helaas! Deze cabines zijn niet op het strand te vinden! Bevreemdend? Absoluut! En daar heeft ook onze West-Vlaamse zelfverklaarde kunstcriticus haar mening over…

 

Kindercommentaar

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF