Nieuwpoort - 'Koken is Kunst'

MBistro – Mattias Maertens
Nieuwpoort

MenDe ruiterstandbeelden van Nina Beier verdwijnen en verschijnen in de zee volgens het getij. Over de mix van koken en kunst zegt kersvers sterrenchef Mattias het volgende:

“Kunst en gastronomie worden vaak vergeleken. “De borden waren precies schilderijen” zeggen de mensen dan. Maar daar zit niet de grootste overeenkomst, denk ik. Voor mij is het de ambacht, de techniek die je moet beheersen, alvorens er een beetje resultaat is, waar de echte gelijkenis loopt. Enkel wanneer je het vak van schilder, beeldhouwer, kok enz. in je vingers hebt, wanneer je handen doen wat je hoofd denkt, wanneer je ziet wat je voelt, dan komen kunst en gastronomie bij elkaar. En wanneer iemand dat ervaart, zal die het misschien wel Kunst noemen." 

MBistro ligt vlakbij de Markt van Nieuwpoort. Je kan er proeven van de kookkunsten van de kersverse sterrenchef Mattias Maertens.


Ronny PaesbruggheMenu

Tijdens Beaufort kan je proeven van het marktmenu dat wijzigt volgens de getijden à €29 (exclusief dranken).
Dit menu wordt niet geserveerd op vrijdag- en zaterdagavond of op feestdagen.

 

Meer info en reservaties op www.mbistro.be

 

Extra! 

Tijdens Beaufort zal je in de tuin van MBistro kunnen genieten van enkele bronzen paardensculpturen van kunstenaar Ronny Paesbrugghe uit Polinkhove.