Lexicon Series

Monologist (Study for 2014), 2014
Pain (Study for 2018), 2018
Sideways (Study for 2018), 2018
Market (Study for 2018), 2018
Comrade (Study for 2018), 2018

 

Lexicon seriesIman Issa stelt een klein gedeelte van Lexicon voor, een uitgebreide reeks in haar oeuvre. Elk onderdeel van Lexicon is een studie. Telkens creëert ze een hedendaagse remake van een kunstwerk uit de twintigste eeuw. Een tekst beschrijft het oorspronkelijke kunstwerk, zonder foto, en daarnaast komt de remake te staan die gemaakt werd door Issa zelf. Als kunstenaar is Issa er zich van bewust dat elk kunstwerk beïnvloed is door het specifieke moment waarop het gemaakt werd en de maatschappij waarin het tot stand kwam. Niet alleen de vorm wordt beïnvloed door een komen en gaan van stijlen, maar ook de betekenis van sommige woorden, en dus ook de betekenis van de titel, wijzigt doorheen de tijd. Dit onder invloed van maatschappelijke ontwikkelingen en veranderende omstandigheden in de samenleving.

In Lexicon gaat Issa op zoek naar de essentiële, tijdloze informatie in de werken, en het gevoel dat het werk probeert over te brengen. Ze ontdoet de werken van hun oorspronkelijke stijl en vorm, en probeert nieuwe vormen te creëren die weergeven waar de titels volgens haar oorspronkelijk naar verwezen. Haar beschouwingen over de onmogelijkheid van kunstwerken om actueel te blijven, zijn ook van toepassing op monumenten in de publieke ruimte. We nemen aan dat betekenis en vorm onmogelijk te scheiden zijn, en ook permanent zijn, maar we vergeten dat de maatschappij omheen de werken voortdurend in evolutie is waardoor de relevantie van het werk steeds fluctueert.
 


 
Iman Issa

°1979 Egypte
Iman Issa had recent solotentoonstellingen in Spike Island, Bristol, Verenigd Koninkrijk (2018), Bielefelder Kunstverein, Bielefeld, Duitsland (2017) en MACBA, Barcelona, Spanje (2015). Ze nam onder andere deel aan de groepstentoonstellingen Stories of Almost Everyone, Hammer Museum, Los Angeles, Verenigde Staten (2018), Tamawuj, Sharjah Biennial, Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten (2017), Extra Citizen, Extra City, Antwerpen (2017) en Preis der Nationalgalerie 2017, Berlijn, Duitsland (2017). In 2017 ontving ze de Vilcek Prize for Creative Promise.
 

Locatie
  • Galerie Welnis, toerismekantoor Oostduinkerke-bad, Astridplein 6, Oostduinkerke
    Openingsuren: Elke dag van 13u30 - 17u00. In vakanties en verlengde weekends extra open van 10u00 - 12u00.

     
Bereikbaarheid
  • Tramhalte: Oostduinkerke Bad
  • Fietsknooppunt: Fietsknooppunt 88 
  • Wandelknooppunt: Wandelknooppunt 65 (Koksijde)

Download gratis de Beaufort-overzichtskaart en de detailkaartjes per gemeente, haal hem af in één van de toeristische infokantoren aan De Kust of bestel de kaart via de webshop

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF