La Guera

Knokke-Heist - 'Koken is Kunst'

La Guera – Glenn Vandenberghe
Knokke

Beach CastleLa Guera zal de connectie met het kunstwerk Beach Castle verwerken in een 2- of 3-gangen-menu, dat verkrijgbaar is vanaf 30 maart tot 30 september. Het menu is gebaseerd op de visie van kunstenaar Jean-François Fourtou. Hij koos om te werken met strandcabines, de meest typische architecturale elementen aan de Belgische kust. Chef Glenn zal hetzelfde doen. Hij zal met producten werken die typisch zijn voor de Kust.


Menu

Tijdens Beaufort krijg je 2 gerechten (voorgerecht en hoofdgerecht) à €32. Het voorgerecht is ‘Structuren van garnaal’, typisch voor de Kust en speciaal verwerkt tot een mooie harmonie. Het hoofdgerecht is wisselend en seizoensgebonden, maar met een duidelijke link naar de Kust. Na het hoofdgerecht kan je opteren voor een heerlijk dessert à €6: rijstpap met hoeveproducten van het hinterland van de Kust, in combinatie met echte babelutte, een oerklassieker van Heist.

Dit menu is iedere dag te verkrijgen (met uitzondering van zaterdagavond).


Extra

La Guera is een kunstzinnig restaurant waar de chef nostalgie probeert te creëren in een hedendaags kader met wat Marokkaanse invloeden, ter nagedachtenis aan zijn vader. In het restaurant vind je ook enkele kustelementen die dateren van 1914. Het befaamde origineel Heyst sur Mer perle les plages hangt dan ook bij de intrede van deze zaak. Glenn is een Heistenaar die trots is op zijn kunst. Verder vindt u in het restaurant ook werken terug van de jonge kunstenaar Hannes D’Haese

  
 

Meer info en reservaties via www.laguera.be