Duurzame kleding Beaufort 2018


Beaufort lanceert i.s.m. VLIZ duurzame kledij voor een goed (zee)doelKledinglijn Beaufort

Beaufort pakt uit met een eigen collectie. Koop je hier een product uit? Dan steun je de zee. De winst gaat namelijk volledig naar de filantropiewerking van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Daarmee financieren ze kust-, zee- en oceaanonderzoek wereldwijd. Want, zo geldt het motto, ‘meer kennis leidt tot betere inzichten voor een duurzame toekomst’. Zo kun je blijven genieten van de zee.
 

Beaufort 2018 en de veranderende verhouding tussen mens en natuur

In Beaufort 2018 willen we ook aanzetten om na te denken over de klimaatproblematiek. Net aan de kust is onze kwetsbaarheid extra voelbaar.

Vaak zit er, zonder dat we er bij stilstaan, polyester in onze kledij. Bij elke wasbeurt komen er minuscuul kleine stukjes plastic vrij. Die vloeien met het afvoerwater naar het waterzuiveringsstation. En … daar glipt minstens een deel van deze micro plastics letterlijk door de mazen van het net om te eindigen in de zeeën en oceanen. De aanwezigheid van grote hoeveelheden plastic en dus ook micro plastics kent nu al zijn gevolgen voor het zeeleven. Daarom kiezen we bewust voor producten uit 100% bio- katoen.
 

De Beaufort collectie

Sweater (unisex), prijs: 40 EUR                    T-shirt (model man of vrouw), prijs: 20 EUR                      T-shirt (kindermodel), prijs: 15 EUR

Sweater BeaufortT-shirt BeaufortT-shirt dames   T-shirt kids

stevige draagtas, prijs: 5 EUR

Draagtas Beaufort

Wil je ook jouw steentje bijdragen aan een meer duurzaam beheer van zeeën en oceanen?

Koop een sweater, T-shirt of draagtas

 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF