I Traveled 1.8 Million Years To Be With You, 2018

 

zeebrugge_anne_duk_hee_jordanAnne Duk Hee Jordan gebruikt in haar installatie een grote zwerfsteen. Zwerfstenen zijn niet inheems maar werden naar onze contreien gevoerd. Gedurende de laatste ijstijd, de Saale-ijstijd ongeveer 200.000 v. Chr., werden Scandinavische stenen meegevoerd in ijskappen die reikten van Scandinavië tot Nederland. Ook later, omstreeks de twaalfde tot de vijftiende eeuw, werden er stenen getransporteerd. Tal van uitheemse gesteenten kwamen in Brugge terecht, toen de stad deel uitmaakte van de Hanzeroute, een maritieme handelsroute die reikte van Estland tot Frankrijk. Ze werden gebruikt in monumenten, kerken en grafplaatsen.

De steen hangt tussen twee boeien, en het lijkt alsof hij gedragen wordt door een net. Dit soort boeien word gebruikt om schepen te begeleiden bij het navigeren naar hun bestemming. Hierdoor lijkt het alsof de steen, na eindeloze omzwervingen, eindelijk zijn bestemming heeft bereikt. De onlogische constructie, door de zwaarte van de steen en de lichtheid van het net, doet een spanning ontstaan tussen waarneming en werkelijkheid. Dat leidt ook tot de vraag hoe deze steen op deze plek is terechtgekomen. Gebeurde dit door natuurlijke migratie, of via recent transport door mensen? Door zijn eigenzinnige positie lijkt de steen een eigen persoonlijkheid te hebben. De steen is een zwijgende getuige, die toeziet op de menselijke activiteit. Hij herinnert ons aan de vergankelijkheid van de mens, terwijl hij zelf onvergankelijk is.


 

 

 

Anne Duk Hee Jordan

°1978 Duitsland-KoreaAnne Duk Hee Jordan
Anne Duk Hee Jordan had recent solotentoonstellingen in Galerie Wedding, Berlijn, Duitsland (2018) en Balzer Projects, Bazel, Zwitserland (2016). Ze nam onder andere deel aan de groepstentoonstellingen Everything Was Forever, Until It Was No More, 1st Riga Biennial, Riga, Letland (2018), Festival of Future Nows, Hamburger Bahnhof, Berlijn, Duitsland (2017), Agency of Living Organisms, Tabakalera, San Sebastian, Spanje (2016), Historicode, Nanjing Baijiahu Museum, Nanjing, China (2016) en Marrakesh Biennial, Marrakesh, Marokko (2014).
 

Locatie
  • Grasplein aan Seafront, Vismijnstraat 7, Zeebrugge

     
Bereikbaarheid
  • Tramhalte: Zeebrugge Kerk
  • Fietsknooppunt: Fietsknooppunt 36 
  • Wandelknooppunt: Wandelknooppunt 35 

Download gratis de Beaufort-overzichtskaart en de detailkaarten per gemeente, haal hem af in één van de toeristische infokantoren aan De Kust of bestel de kaart via de webshop

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF