Fietsroute 9

ROUTE 9 – Tegenstellingen opzoeken in Zeebrugge (26 km)

Wie houdt van tegenstellingen, zal gek zijn op dit fietstraject. Het lieflijke Lissewege en zijn eeuwenoude abdijschuur worden afgewisseld met een stalen tankerballet, een charmante tuinwijk en … een Russische onderzeeër.

  • Start: aan knooppunt 5
  • Knooppunten: 5-45-99-66-90-35-85-46-9-38-36-33-30-88-40-5

 

Niet te missen!
Kunstwerken Beaufort2018
  1. Rotor is een beetje een vreemde eend in de Beaufort-bijt. Dit werk komt tot leven in een degustatieruimte waar een videowerk over de Chinese wolhandkrab te zien is. Maandelijks zijn er private dinings met chefs die werken met de Wolhandkrab. Dit kunstwerk is een samenwerking met de triënnale van Brugge. Ter hoogte van Zeedijk 15 (tussen knooppunt 36 en 33).
  2. Het grasplein aan Seafront (Vismijnstraat 7, tussen knooppunt 36 en 33) wordt ingepalmd door een van de romantische creaties van Anne Duk Hee Jordan.

 

Nog meer ontdekkingen!

Lissewege (knooppunt 5)

Lissewege is niet toevallig een van ’s lands mooiste dorpen. Een pittoresk plaatje waarvan de huizen sinds jaar en dag in het wit geschilderd zijn. Voeg daarbij het stemmige minikanaal het Lisseweegs Vaartje en de idylle is compleet. Stap even af om de imposante 13de-eeuwse O.L.V.-kerk te bezoeken en haar toren te beklimmen. Achteraf haal je de nodige suikers in De Soete Paepe, het authentieke snoepwinkeltje dat maar liefst 60 soorten ouderwetse snoep verkoopt.

Abdij Ter Doest (tussen knooppunt 59 en 45)

Abdij Ter Doest werd gesticht in 1106 door de Franse Benedictijnen van St.- Riquers in Pothieu. 70 jaar later nemen de Cisterziëncers de abdij over en zo wordt Ter Doest een bijhuis van de machtige abdij Ten Duinen in Koksijde. De 13de-eeuwse abdijschuur kun je vandaag nog steeds bewonderen, installeer je daarna op het terras om er heerlijk te eten of blijf meteen een nachtje logeren.

Vuurtoren van Heist (tussen knooppunt 38 en 36)

Dit imposante lichtbaken is 34 meter hoog en was in het begin van de 20ste eeuw de eerste betonnen constructie aan de Kust. Een prachtexemplaar in pure Jugendstil die recent helemaal hersteld en opgefrist werd.

Admiraal Keyesplein (tussen knooppunt 36 en 33)

Een plein zo charmant, dat het wel lijkt weggelopen uit een film. Een mooi voorbeeld van de tuinwijkgedachte, of een herinnering aan de zoektocht naar nieuwe architectuur tijdens de wederopbouw. Nostalgie in overvloed!

Seafront (tussen knooppunt 36 en 33)

Hier ontdek je de wereld van de zee, zeevaart en visserij. Breng ook een bezoek aan de Russische duikboot. Dit is immers je laatste kans, na meer dan 20 jaar neemt het museum eind dit jaar afscheid van zijn pronkstuk. Niet te missen!

Visserskruis (tussen knooppunt 36 en 33)

Vanop het uitkijkplatform aan het Visserskruis, het monument voor op zee omgekomen vissers, volg je het stalen tankerballet in de haven van op de eerste rij. Ongehinderd genieten van het voortdurende en indrukwekkende laad- en losspektakel zonder zelf moe te worden.

Evoluzione Silenziose ( tussen knooppunt 36 en 33)

Aan de Isabellalaan, in de buurt van de oude vismijn verrijst Evoluzione Silenziose, een werk van de hedendaagse kunstenaar Mario Molinari. Je ziet een intrigerende betonconstructie van 24 meter hoog, goed voor een blauwe en een oranje obelisk met onderaan vier gekleurde schijven. Onmogelijk te missen!

UIT DE BEAUFORTCOLLECTIE! • ‘DE MAN DIE DE BOOT ZAG, IN DE LUCHT’ (tussen knooppunt 36 en 33, even weg van de route)

Op 10 meter hoge schragen rust een kano met menselijke figuren. Jean Bilquin reduceerde ze tot schimmen, niet te identificeren. Ietwat verder kijkt een klassieke figuur mysterieus toe. Het werk symboliseert krachtig de reis van het leven.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF