Fietsroute 7

ROUTE 7 – De Haan-Wenduine, cruisen door de Concessie (40,7 km)

Deze route neemt je mee doorheen de Concessie en laat je klimmen tot aan de Spioenkop. Zowel op  maat van estheten als fervente fietsers dus. Eens boven wacht de ultieme beloning: een eindeloos zeezicht.

  • Start: aan knooppunt 6
  • Knooppunten: 6-56-96-12-98-28-20-22-95-15-2-83-16-31-6

 

Niet te missen!
Kunstwerken Beaufort2018
  1. Tussen knooppunt 6 en 56 wijk je even van je route af om aan de strandzone achter het Zeepreventorium, Koninklijke baan 5, te genieten van de nieuwe Beaufort telg, een geluidswerk op afstand te beluisteren van Jason Dodge.
  2. Wat verder, tussen knooppunt 31 en 6 (afwijken van de route richting Zeedijk) ontdek je nog een Beaufort nieuwkomer. Op het platform aan de Zeedijk (Prinses Josephinelaan) eist het nieuwe kunstwerk van Xu Zhen, een van de meest radicale conceptuele kunstenaars in China, alle aandacht op.

 

Nog meer ontdekkingen!

Tramstation (knooppunt 6)

Het geklasseerde, unieke tramstation uit 1902 is een perfect voorbeeld van de belle époquearchitectuur die onze Kust, en vooral De Haan siert. Dit is een van de meest pittoreske gebouwen van de hele Kust. Tijd voor een selfie!

Concessie (knooppunt 6)

De beschermde belle epoquevillawijk is een oase van rust. De charmante villa’s, groene lanen en uitdagende glooiingen maken van deze erfgoedwijk een plek waar je urenlang kan vertoeven en ogen te kort komt.

Klemskerke en Vlissegem (tussen knooppunt 12 en 98)

Houd even halt in deze oude polderdorpjes waar de tijd bleef stilstaan. Een kerk, een handvol huizen en hier en daar een welkom terrasje om op adem te komen.

Wrakhoutbrug (iets voorbij knooppunt 16, wat verder richting Blankenberge)

De brug over de Koninklijke Baan in de wijk Harendijke is behoorlijk opvallend. Ze werd opgetrokken uit 100 kubieke meter tropisch hardhout en bevat zo’n 30 ton profielstaal. Een heus kunstwerk dat voetgangers en fietsers een veilige oversteek van en naar het strand garandeert.

Spioenkop (tussen knooppunt 16 en 31)

Op de tweede hoogste duin van de Kust prijkt het schattig paviljoentje Spioenkop. Het witte gebouwtje met rood dak biedt een ongehinderd zicht op een kunstwerk dat voortdurend verandert: een weids panorama over strand, zee en duinen. Draai je je om, dan geniet je van het mooie achterland.
 

In de buurt: Graffitimuren Spioenkopje (tussen knooppunt 16 en 31)
Na het kunstproject Spioenkop Unlimited van vorig jaar, ontdek je in Wenduine nog steeds her en der gevels met graffitiwerken op. Kleurrijke souvenirs!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF