De Haan - 'Koken is Kunst'

Villa de Torre / Bleu Chaud / B&B Hoeve Welgelegen 
De Haan

Eternity - Poseidon"Eigentijds kunstenaar Xu Zhen is met zijn Poseidon-installatie voor ons een uit de hemel gevallen geschenk. Zijn schijnbaar sociaal-kritische kijk op de maatschappij helpt ons om nog koppiger voor verantwoord en duurzaam te kiezen. Dat hij kiest om in De Haan zijn Eternity - Poseidon te installeren, is daarom voor ons een 'uit de kunst’-opportuniteit om er iets creatiefs mee te doen. Enerzijds omdat Xu Zhen de Oosterse en Westerse wereld met elkaar wil verbinden; dit geeft ons de aanzet om gerechten te creëren waarin we Chinese smaken combineren met onze lokale grondstoffen. Anderzijds omdat Poseidon als god van de zee & de wateren ons de hand reikt op onze zoektocht naar de zuiverste smaak van de duurzame visvangst, waarvoor we hulp krijgen van de Zeebrugse vissers.", aldus zaakvoerder Thibaud Hermans.


Villa De Torre_Bleu ChaudOp het menu

In Villa de Torre en in Bleu Chaud worden van april tot en met september gerechten gecreëerd met een knipoog naar het werk en de filosofie van Xu Zhen, waarin lokaal gewonnen grondstoffen versmolten worden met Chinese smaken. In de filosofie van Xu Zhen steken beide restaurants er ook een humoristisch, ogenschijnlijk cynische ondertoon in, die we nu uiteraard niet verklappen. Wel willen wel meegeven dat eend en vis uiteraard in de buurt zullen zijn. Voor B&B Hoeve Welgelegen wordt samengewerkt met bakker Stefan Vandaele uit Sint-Andries om een Beaufort/Poseidon-ontbijtbroodje te ontwerpen, waarin naast lokale biogranen ook Chinese invloeden zullen verwerkt worden.

De barman is ondertussen klaar met zijn Poseidon-cocktail, die exclusief vanaf de paasvakantie tot eind september aangeboden wordt à 12 € (zowel in alcoholische als alcoholvrije versie) 

Extra! 

Zowel in restaurant Villa de Torre, Bleu Chaud als in B&B Hoeve Welgelegen wordt een leuke kindvriendelijke kleur-tekenwedstrijd georganiseerd, waarbij kinderen hun eigen creativiteit op het Poseidonwerk kunnen botvieren.