Can We Go Home Now, 2018

 

bredene_frederik_van_simaey

Het kunstwerk van Frederik Van Simaey heeft geen begin en geen einde. Van Simaey herinnert zich dat zijn ouders een extra rondje reden op het rondpunt om de kinderen te plezieren, wat hem deed geloven dat rotondes enkel daarom bestonden. Van Simaeys werk is een disfunctionele draaimolen, een bijna surrealistische installatie. De vrolijke taferelen die zich op en rond deze draaimolen hebben afgespeeld, zijn slechts een vage herinnering geworden.

Het zou een tafereel kunnen zijn uit een post-apocalyptisch tijdperk. De verwijderde zittoestellen refereren naar een samenzijn dat plaatshad in een omgeving die er niet meer is. Het werk is tevens een symbool voor een moment van impasse. Uitvergroot kan het de impasse zijn waarin de westerse samenleving zich nu bevindt. Politici en wetenschappers zijn naarstig op zoek naar nieuwe wereldmodellen die de wereld veiliger kunnen maken en het hoofd kunnen bieden aan de huidige klimaatverandering. Zonder nieuwe modellen ontbreekt het de mensheid aan een doel, en is er slechts het voortdurende, autonome draaien, het volautomatisch functioneren volgens oude patronen, in de leegte van de reeds voltooide wereld en de statische rotonde. Een nieuw tijdperk wordt niet bereikt, er wordt enkel opnieuw een rondje gedraaid. Alsof de toekomst in het zand wordt getekend opdat de zee haar zou kunnen wegspoelen.

 

 


Frederik Van Simaey

°1979 KortrijkFrederik Van Simaey
Frederik Van Simaey had recent solotentoonstellingen in De Garage, Mechelen (2017, duotentoonstelling met Manor Grunewald), The Stable, Waregem (2015) en in FRAC Nord-Pas de Calais, Duinkerke, Frankrijk (2015). Hij nam onder andere deel aan de groepstentoonstellingen PLAY Stadstriënnale Kortrijk, Kortrijk (2018), Les objets domistiquent, FRAC Nord-Pas de Calais, Duinkerke, Frankrijk (2017) en Meditations On A Hobby Horse, CIAP, Hasselt (2015). 
 

Locatie
  • Rondpunt Ebbestraat, tussen Vloedstraat en Ebbestraat, Bredene
     
Bereikbaarheid
  • Tramhalte: Bredene Aan Zee
  • Fietsknooppunt: Fietsknooppunt 5 
  • Wandelknooppunt: Wandelknooppunten 59 en 60 


Download gratis de Beaufort-overzichtskaart en de detailkaarten per gemeente, haal hem af in één van de toeristische infokantoren aan De Kust of bestel de kaart via de webshop
 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF