Bredene - 'Koken is Kunst'

Le Homard et La Moule – Donald Deschagt
Bredene

Kunstenares Katja Novitskova onderzoekt de wijzigingen in de ecologie van de Belgische Kust als gevolg van o.a. klimaatveranderingen. Seaweedchef Donald werkt al 8 jaar gepassioneerd met zeewier. Hij is zich bewust van de wijzigende ecologie aan de Kust en maakt daar op een duurzame, lekkere wijze gebruik van. Met de zee als achtertuin, is het een logische keuze om in je keuken te werken met alles wat de zee te bieden heeft.

Zeewier is uitgeroepen tot groente van de toekomst en Donald maakt dan ook gretig gebruik van die hype. Hij verwerkt allerlei soorten zeewier op subtiele wijze in zijn gerechten. o.a. zeewier-ansjovisboter, zeewier-venkelzaadbrood, pralines met een frisse citrus-zeewierganache, kreeft met zeewierpesto, … 


Menu

Als tussenstop tijdens je Beaufortwandeling kan je op woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag genieten van een 3-gangen lunchmenu “Bord de Mer” à €39 met een woordje uitleg rond zeewier.

Meer info en reservaties via 
www.lehomardetlamoule.be

 

Extra! 

Vanaf juni kan je met chef Donald op stap tijdens een zeewierwandeling. Langs de golfbrekers van Bredene en omgeving verneem je alles over zeewieren, zeegroenten en duinenkruiden. Je kan ook een kookworkshop rond zeewier volgen bij chef Donald. Binnenkort komt er ook een boek uit van Seaweedchef Donald. Een leer-kookboek met een deskundige uitleg voor al wie meer wil te weten komen over zeewier, maar uiteraard ook met leuke, makkelijke recepten voor thuis (Uitgifte juni - WPG uitgeverij).