Bezoek Beaufort

met de Tram

De Kusttram is onlosmakelijk verbonden met het unieke van de Kust. Bovendien is dit vervoersmiddel ook erg praktisch. De Kusttram rijgt maar liefst 68 haltes aaneen tussen De Panne en Knokke-Heist. Kortom, de ideale manier om alle Beaufort-werken te ontdekken! Daarom vermelden we bij elk werk meteen ook de dichtstbijzijnde tramhalte. 
 

Ontdek alle werken en de dichtstbijzijnde tramhaltes

De Kust praktisch

TE VOET OF Met de fiets

Aan de hand van de Kustwandelroute kan je Beaufort te voet bezoeken. Dankzij dit wandelnetwerk van verharde en onverharde wandelwegen tussen De Panne en Knokke-Heist, stippel je je eigen wandelroute uit via bewegwijzerde knooppuntenBij elk werk vermelden we dan ook graag het dichtstbijzijnde wandelknooppunt. 

Of wat dacht je van een bezoek aan Beaufort met de fiets? Bij elk werk vermelden we ook het dichtstbijzijnde fietsknooppunt. 

WANDELTIPS VOOR EEN ACTIEF BEZOEK

Meer tips over fietsen aan de Kust 

 

PUBLICATIES en INFOKANTOREN

Je kan de Beaufort-kaart gratis downloaden, afhalen bij de toeristische infokantoren aan de Kust of bestellen via de webshop. In de webshop kan je ook de Beaufort-bezoekersgids bestellen voor slechts € 5.

In alle toeristische infokantoren aan de Kust helpen de medewerkers je graag op weg om jouw bezoek aan Beaufort tot in de puntjes te regelen. Naast deskundig advies, kun je er de gratis Beaufort-overzichtskaart bemachtigen. Bovendien is in alle toeristische infokantoren (behalve in Blankenberge) de Beaufort-bezoekersgids te koop voor slechts € 5.
 

ONTDEK ALLE TOERISTISCHE INFOKANTOREN AAN DE KUST

Diensten voor Toerisme

Organiseer een rondleiding voor groepen

 • Reservering via gidsenkring 'De Lange Nelle': +32 (0)59 80 73 81 - info@oostendeahoy.be
 • NL / FR / EN / DU
 • Exacte startplaats kan door de groep worden bepaald.
 • Halve dag - ca. 3 uur:
  • Oostkust (Oostende - Knokke-Heist)
  • Westkust (Oostende - De Panne)
  • Middenkust (Middelkerke - De Haan)
 • Volledige dag - ca. 5 à 6 uur:
  • Volledige kust (De Panne - Knokke-Heist)
 • Prijzen:
  • Halve dag: 150 euro per gids
  • Volledige dag: 300 euro per gids
Begeleide wandeling

ETEN

Aan de Kust kan je niet alleen genieten van kunst. Je kan er ook bijzonder lekker eten! Of je nu zin hebt in een ongedwongen etentje met een lekkere garnaalkroket of je gaat liever voor een gastronomisch avondje met lekkers uit de Noordzee: aan de Kust zit je altijd goed. We geven je hieronder alvast enkele tips voor een verrukkelijk 'Beaufort'-bezoek. Eet smakelijk! 

MEER LEKKERE TIPS

lOGEREN

Wil je meerdere dagen genieten van kunst en Kust? Goed idee!
Beleef Beaufort volop aan zee dankzij volgende tips:

BOEK JE VERBLIJF

Hotel 't Botteltje in Oostende

KLEDINGLIJN BEAUFORT

Beaufort lanceert i.s.m. VLIZ duurzame kledij voor een goed (zee)doel. Koop je hier een product uit? Dan steun je de zee. De winst gaat namelijk volledig naar de filantropiewerking van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Daarmee financieren ze kust-, zee- en oceaanonderzoek wereldwijd. Want, zo geldt het motto, ‘meer kennis leidt tot betere inzichten voor een duurzame toekomst’. Zo kun je blijven genieten van de zee.

SHOP DE COLLECTIE

Kledinglijn Beaufort